• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

Szemigán Dorottya

Szemigán Dorottya 2022-ben lett a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium munkatársa. Kutatómunkáját, melynek fókuszában a digitálisan keletkezett anyagok hosszútávú megőrzésének lehetőségei és az archivált anyagok kereshetősége áll, a Born Digital alprojekt keretei között végzi. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint az Alma Mater Studiorum Univerzità di Bologna felsőoktatási intézményeiben végezte, ahol

Czinege András

2022-től erősíti a DH-LAB csapatát az OTP alprojekt vezetőjeként. 2017-ben végzett az ELTE történelem alapszakán, majd 2022-ig európai uniós projektekben tevékenykedett, mellette programszervezőként dolgozott.

Gortka Bence

Junior programozó a DH-Labnál. 2022-ben végzett az ELTE IK Programtervező Informatikus alapszakán, jelenleg pedig mesterszakos hallgató ugyanitt. 2021 vége óta dolgozik DH-Labbal, korábban szkennelt dokumentumok tagolt, layout információt is tartalmazó xml-re alakításán dolgozott. Továbbá szívesen foglalkozik webes alkalmazásokkal is.

Oláh Gábor

Az Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék és a párizsi École des hautes études en sciences sociales doktori hallgatója. Kutatásai területe a 20. századi urbanisztikatörténet, a városi örökség diskurzusok, illetve a városnegyed és a védett városi tér fogalomtörténete. A Laborban a nemzetközi ügyekért felel. További információk a képekre kattinva érhetőek el:  

Sidó Zsuzsa

A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium DANUBE.AI alprojekt vezetője, történész-művészettörténész. Több éves projektvezetői tapasztalattal rendelkezik a levéltári digitalizálás területén. Kutatási szakterülete a 19. századi társadalom- és kultúrtörténet, művészetpártolás. Diplomáit a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen és a CEU-n szerezte. Korábban az MTA Művészettörténeti Intézetének, majd a CEU külkapcsolatok irodájának munkatársa volt.   További információk a képekre kattinva érhetőek

Pantyelejev Natali

Pantyelejev Natali 2021-ben szerzett alapszakos diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon. Jelenleg ugyanitt folytatja mesterszakos tanulmányait irodalom- és kultúratudomány szakos hallgatóként. A drámakorpusz csapatának tagja.

Kálmán Levente

Pénzügyi asszisztens. Levi a labor munkáját főleg a pénzügyek és az adminisztráció területén segíti. Ezen kívül az ELTE-BTK-ra jár angol-francia tanárszakra. Az egyetemen legszívesebben nyelvészetet tanul, a munkája során pedig a számítások és az Excel táblák között navigál magabiztosan.

Fejes Richárd

Fejes Richárd a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium projektmenedzsere: felügyeli, koordinálja az adminisztratív folyamatokat; a DH-LAB színes projektportfóliójának munkafolyamatait fogja össze. Jelenleg mindemellett az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatási területe és disszertációjának témája a transzmediális narratológia, illetve a játéktudomány. További információk a képekre kattinva érhetőek el:  

Dióssy Panka

Jelenleg az ELTE BTK Esztétika mesterszakos hallgatója. Munkáját a Digitális Örökség Nemzeti Laboratóriumában 2021-ben kezdte meg a Drámakorpusz projekt kódolójaként. 2022-től a Born Digital alprojektvezetője. Kutatási területe a digitális anyagok archiválása és kezelése.

Hegedüs Fanni

Az ELTE-n végzett magyar szakon 2019-ben. Jelenleg az ELTE BTK irodalom- és kultúratudomány és színháztudomány szakán folytatja tanulmányait. A Drámakorpusz projekt kódolójaként dolgozik 2021 óta.