• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

Szemigán Dorottya

Szemigán Dorottya 2022-ben lett a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium munkatársa. Kutatómunkáját, melynek fókuszában a digitálisan keletkezett anyagok hosszútávú megőrzésének lehetőségei és az archivált anyagok kereshetősége áll, a Born Digital alprojekt keretei között végzi. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint az Alma Mater Studiorum Univerzità di Bologna felsőoktatási intézményeiben végezte, ahol

Czinege András

2022-től erősíti a DH-LAB csapatát az OTP alprojekt vezetőjeként. 2017-ben végzett az ELTE történelem alapszakán, majd 2022-ig európai uniós projektekben tevékenykedett, mellette programszervezőként dolgozott.

Gortka Bence

Junior programozó a DH-Labnál. 2022-ben végzett az ELTE IK Programtervező Informatikus alapszakán, jelenleg pedig mesterszakos hallgató ugyanitt. 2021 vége óta dolgozik DH-Labbal, korábban szkennelt dokumentumok tagolt, layout információt is tartalmazó xml-re alakításán dolgozott. Továbbá szívesen foglalkozik webes alkalmazásokkal is.

Oláh Gábor

Az Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék és a párizsi École des hautes études en sciences sociales doktori hallgatója. Kutatásai területe a 20. századi urbanisztikatörténet, a városi örökség diskurzusok, illetve a városnegyed és a védett városi tér fogalomtörténete. A Laborban a nemzetközi ügyekért felel. További információk a képekre kattinva érhetőek el:  

Sidó Zsuzsa

A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium DANUBE.AI alprojekt vezetője, történész-művészettörténész. Több éves projektvezetői tapasztalattal rendelkezik a levéltári digitalizálás területén. Kutatási szakterülete a 19. századi társadalom- és kultúrtörténet, művészetpártolás. Diplomáit a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen és a CEU-n szerezte. Korábban az MTA Művészettörténeti Intézetének, majd a CEU külkapcsolatok irodájának munkatársa volt.   További információk a képekre kattinva érhetőek

Pantyelejev Natali

Pantyelejev Natali 2021-ben szerzett alapszakos diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon. Jelenleg ugyanitt folytatja mesterszakos tanulmányait irodalom- és kultúratudomány szakos hallgatóként. A drámakorpusz csapatának tagja.

Kálmán Levente

Pénzügyi asszisztens. Levi a labor munkáját főleg a pénzügyek és az adminisztráció területén segíti. Ezen kívül az ELTE-BTK-ra jár angol-francia tanárszakra. Az egyetemen legszívesebben nyelvészetet tanul, a munkája során pedig a számítások és az Excel táblák között navigál magabiztosan.

Hegedüs Fanni

Az ELTE-n végzett magyar szakon 2019-ben. Jelenleg az ELTE BTK irodalom- és kultúratudomány és színháztudomány szakán folytatja tanulmányait. A Drámakorpusz projekt kódolójaként dolgozik 2021 óta.  

Szentkereszti Máté

A 2020/2021-es tanévben végezett az ELTE BTK történelem – skandinavisztika (dán) szakán, majd a 2021/2022-es tanévtől kezdett el ugyanitt a történelem mesterképzést kora újkori történelem specializáción. Érdeklődését még alapszakos tanulmányai alatt keltette fel a mentalitás,- és tudománytörténet. Szakdolgozata és jelenlegi kutatása is a botanikatudomány magyarországi intézményesülésével, elterjedésével, társadalmi reprezentációval foglalkozik a késő 18. és kora

Timári Mária

2019-ben diplomázott az ELTE-n Magyar nyelv és irodalom szakon. Azóta a DH-LAB-ban dolgozik. Jelenlegi kutatása arra irányul, miként lehet a Stylo valamint Websty programok segítségével minél nagyobb bizonyossággal megadni egy adott, ismeretlen eredetű szöveg szerzőjét. Ehhez megfelelő méretű korpuszra is szükség van, hiszen ahogyan az már most tisztán látszik, a legmeghatározóbb kritérium a szerző azonosítás