• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium  Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal Emerging Research Infrastructure címét nyerte el.

Az Innovációs Hivatal TOP50 Kiváló Infrastruktúra kezdeményezésébe 50, feltörekvő és kiváló kutatási infrastruktúra hálózatot válogatott be és díjazottt. A díjazottak bekerülnek a Hivatal széleskörűen kereshető adatbázisába és a hazai kutatási infrastruktúrákat bemutató reprezentatív kiadványban is.

A Laboratórium a Monguz Információtechnológiai Kft. együttműködve egy olyan hardver- és szoftverinfrastruktúrát hozott létre, amely lehetővé teszi a nemzeti kulturális örökség mesterséges intelligencia alapú feldolgozását, kutatását, oktatását és közzétételét saját fejlesztésű, magyar nyelvre optimalizált nyelvfeldolgozó alkalmazások segítségével. Több munkájuk mellett, ezt díjazta a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Az ünnepélyes díjátadóra a Pécsi Tudományegyetemen került sor, december 16-án, az oklevelet Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős minisztere adta át.

 

2021.02.21.

Megosztás

Add Your Comments

Icon

Your email address will not be published. Required fields are marked *