• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

A DH-LAB a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-val még tavaly év végén kötött együttműködési megállapodást, többek között annak érdekében, hogy a DH-LAB és Forum Hungaricum együtt dolgozzon a hazai nyílt tudomány elterjesztésén és fejlesztésén, ezzel elősegítve, hogy Magyország az EOSC (European Open Science Cloud) jelentős szereplője lehessen.

A Forum Hungaricum a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia (KDS) egyik ágazati aggregátora, szakmai jogelődje révén közel 10 éve vesz részt a kulturális örökségünk digitális megőrzésében. Folyamatosan fejleszti és üzemelteti a Magyar Nemzeti Digitális Archívumot (MaNDA DB), valamint az Europeana által kiállított akkreditáltan megbízható aggregátor tanúsítvány birtokában végzi az páneurópai archívummal kapcsolatos aggregációs kötelezettségvállalásokat.

 

A partneri együttműködés keretein belül a Forum Hungaricum a DH-LAB használatára bocsájtott egy Zeutschel OS 15000 típusú planetáris könyvszkennert és egy Plustek plakátszkennert, amely eszközök a Laboratórium számos projektjét segítik. A szkennerek használatáról a Forum Hungaricum munkatársa, Erdélyi Károly tartott workshopot és bemutatót a Laboratórium munkatársainak.

 

 

2022.06.23.

Megosztás

Add Your Comments

Icon

Your email address will not be published. Required fields are marked *