• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

Koór Levente

Már fiatal korom óta foglalkoztat az informatika és annak különböző területei. Több ipari megrendelővel és multinacionális vállalatokkal dolgoztam/dolgozom együtt innovációs fejlesztési projekteken. Az ELTE-n keresztül ismerkedtem meg a DH-LAB csapatával, ahol az agilis fejlesztési csapatot vezetem. Érdekes élmény akadémiai vonatkozású projekteken dolgozni, teljesen más szemlélettel.

Németh András

Már általános iskolában foglalkoztam programozással és robotikával, de később a tanulmányi érdeklődésem bölcsész területek felé fordult. Most viszont a DH-LAB csapatában össze tudom kötni a kettőt és egy olyan projekten tudok dolgozni, ami megéri a befektetett energiát.

Bán Adrián

2020-ban szerzett alapszakos diplomát az ELTE Informatikai Karán, programmtervező informatikus szakon. Jelenleg tanulmányait mesterképzés keretein belül folytatja ugyanott. Szakdolgozatának és diplomamunkájának témája is adattudományhoz, gépi tanuláshoz köthető. A DH-LAB-ban python fejlesztői feladatkört lát el.

Berta András

Berta András a Történelemtudományi Doktori Iskola, Művelődéstörténeti program másodéves hallgatója. Kutatási területei: Dobó István és a 16. századi magyar katonai elit; életmód és mentalitás a kora újkorban; rekonstrukciós lehetőségek az ecsedi várnál.

Fazekas Júlia

2018-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar irodalom- és kultúratudomány mesterszakon. Jelenleg ugyanitt doktori hallgató az Irodalomtudományi Doktori Iskola A magyar és európai felvilágosodás programján. 19. századi sajtóval foglalkozik, disszertációját az 1840-es évek magyar nyelvű divatlapjairól írja. Az Irodalomtudományi Intézet DigiPhil projektjének munkatársaként az ITIdata elnevezésű irodalmi adatbázis kialakításán dolgozik. A kutató publikációs

Lévai Dániel

Matematikus- és nyelvészdiplomája van. 2021 márciusa óta dolgozik az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszékén, ahol egyrészt Indig Balázs vezetésével az emtsv fejlesztésén dolgozik, másrészt pedig gépi tanulási problémákon. Szakterülete a nyelvtechnológia és a mély neurális hálók, így az emtsv mellett neurális hálókkal kísérletezik különböző feladatokra, mint például kézírásfelismerés (HTR) vagy automata beszédfelismerés (ASR). A kutató publikációs

Kulcsár Virág

2019-ben szerezte a matematikus diplomát a BME-n adattudományi specializáción. A nyelvtechnológia már korábban is érdekelte, ezért szakdolgozatát neurális szövegösszefoglalás témában írta. Korábban egy pénzügyi cégnél dolgozott fejlesztőként, illetve közreműködött a BME Kognitív Tudományi Tanszék munkájában, ami főleg szöveges adatok manipulálását jelentette. Jelenleg a Digitális Örökség Nemzeti Laborban dolgozik mint Python programozó és egy purepos tagger

Szrnka Dávid

A Neumann János Egyetem GAMF karának programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésén végzett 2019-ben. Azóta szoftverfejlesztőként dolgozik. Az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszékén python fejlesztői feladatkört lát el.

Karabulut Aslihan

Arabisztika szakos bölcsész. Kutatási témája a szellemek általi megszállottság a muszlim kultúrkörben. A Digitális Bölcsészet Tanszéken tananyagfejlesztéssel és weboldalszerkesztéssel foglalkozik, adminisztrációs feladatokat lát el valamint a munkafolyamatok optimalizálását segíti. A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Bauer Arthur

A Kolozsvári Műszaki Egyetem nagybányai egyetemi központjának informatikai karán végzett 2021-ben. Jelenleg az ELTE IK programtervező informatikus szakképzésén BSc-s hallgató, valamint Python fejlesztőként dolgozik a DH-LAB-ban.