• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

Pantyelejev Natali

Pantyelejev Natali 2021-ben szerzett alapszakos diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon. Jelenleg ugyanitt folytatja mesterszakos tanulmányait irodalom- és kultúratudomány szakos hallgatóként. A drámakorpusz csapatának tagja.

Hegedüs Fanni

Az ELTE-n végzett magyar szakon 2019-ben. Jelenleg az ELTE BTK irodalom- és kultúratudomány és színháztudomány szakán folytatja tanulmányait. A Drámakorpusz projekt kódolójaként dolgozik 2021 óta.  

Szemes Botond

Az Irodalomtudományi Doktori Iskola negyedéves hallgatója. Kutatási területei: kvantitatív stilisztika; a huszadik századi magyar próza; a tudományos olvasás módozatai; a diagramok kultúraalkotó szerepe. További információk a képekre kattinva érhetőek el:    

Horváth Péter

2019-ben szerezte meg a PhD fokozatát az ELTE Magyar nyelvészet doktori programján. 2018-tól az ELTE Digitális Bölcsészet Központjának a kutatója, ahol egy verskorpusz építésén dolgozik. Emellett részt vesz a Digitális Bölcsészet Központ egyéb projktjeinek is a nyelvészeti vonatkozású feladataiban. Fő kutatási területe történelmi tárgyú narratívák nyelvészeti vizsgálata, valamint lírai szövegek számítógépes, automatikus elemzése. További információk