• contact@dh-lab.hu
  • 1088 Budapest Múzeum krt. 6-8

Timári Mária

2019-ben diplomázott az ELTE-n Magyar nyelv és irodalom szakon. Azóta a DH-LAB-ban dolgozik. Jelenlegi kutatása arra irányul, miként lehet a Stylo valamint Websty programok segítségével minél nagyobb bizonyossággal megadni egy adott, ismeretlen eredetű szöveg szerzőjét. Ehhez megfelelő méretű korpuszra is szükség van, hiszen ahogyan az már most tisztán látszik, a legmeghatározóbb kritérium a szerző azonosítás

Karabulut Aslihan

Arabisztika szakos bölcsész. Kutatási témája a szellemek általi megszállottság a muszlim kultúrkörben. A Digitális Bölcsészet Tanszéken tananyagfejlesztéssel és weboldalszerkesztéssel foglalkozik, adminisztrációs feladatokat lát el valamint a munkafolyamatok optimalizálását segíti. A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Smrcz Ádám

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerezte meg latin-magyar szakos diplomáját 2012-ben, majd ezt követően előbb az Irodalom-, később pedig a Filozófiatudományi doktori iskola hallgatója lett. 2018 óta foglalkozik digitális bölcsészettel, mikor is az ELTE DH berkein belül kezdett hozzá a Magyar Filozófiai Tudástár nevű projekt kidolgozásához. A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Palkó Gábor (projektvezető)

Palkó Gábor digitális bölcsész és irodalomtörténész. Kutatási területe a digitális filológia és kulturális örökség, az archívumok elmélete, Niklas Luhmann média- és művészetelmélete és a 20. századi magyar irodalomtörténet. Az ELTE.DH társigazgatója, az International Journal of Digital Humanities (Springer) és a DigiPhil.hu főszerkesztője. További információk a képekre kattinva érhetőek el: